Muziekdoosje met melodie: The River Kwai March / Colonel Bogey March

  Muziekdoosje met melodie: The River Kwai March / Colonel Bogey March

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie:'The River Kwai March', is een Mars, gecomponeerd door Malcolm Arnold voor de film "The Bridge on the River Kwai" uit 1957 die gaat over de aanleg van een brug voor de Birma spoorlijn door krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. The River Kwai March welke verschillende keren is te horen in de film is geschreven als een tegenmars op de 'Colonel Bogey Mars' (geschreven door luitenant F.J. Ricketts in 1914), die werd gefloten door soldaten terwijl zij een krijgsgevangenenkamp binnenkwamen en nogmaals aan het eind wanneer de brug officieel wordt ingewijd. Het werd uiteindelijk het herkenningsnummer van de film en intens populair in de gefloten versie.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google