Pomoël Théâtre Musical, Commedia dell'arte

  Pomoël Théâtre Musical, Commedia dell'arte

  €37,50

  Productomschrijving

  Uitbundig gedecoreerde muziekdoos van het Franse merk Pomoël. Dit theater toont enkele figuren uit het wereldberoemde Italiaanse improvisatietheater Commedia dell'arte. Voor het venster verschijnen o.a.: Pulcinella, Colombina, Arlecchino en Capitano. Deze draaien met de klok mee aan het venster voorbij, terwijl de achtergrond gelijktijdig tegen de klok in draait, wat zorgt voor een mooi optisch schouwspel.
  De speeldoos is geheel gemaakt van blik, de figuren zijn van karton. Het artikel zit passend verpakt in een mooi bedrukte kartonnen doos.
  Wanneer het mechanisme wordt opgewonden met de vleugelmoer aan de achterzijde, klinkt de melodie en draaien de figuren langzaam aan het venster voorbij.

  Melodie: 'Lente' (La primavera), eerste deel uit De vier jaargetijden ('Le quattro stagioni' in het Italiaans). Een cyclus van vier vioolconcerten (Lente, Zomer, Herfst, Winter) gecomponeerd door de Italiaanse barokcomponist Antonio Vivaldi. Hij voltooide dit werk in 1723. De vier jaargetijden is Vivaldi's bekendste werk en behoort tot de populairste werken uit de klassieke muziek.

  De Commedia dell'arte is een vorm van improvisatietheater dat uit Italië stamt. Het was vooral populair van de 16e tot de 18e eeuw. Een andere benaming voor het genre is Commedia delle maschere, naar de gebruikte maskers. De commedia dell'arte combineerde serieuze en komische elementen. Figuren als Harlekijn en Pantalone werden er door gepopulariseerd in diverse Europese tradities. Na de theaterhervorming van Carlo Goldoni verdween de toneelvorm. Tegenwoordig leven de personages uit de commedia verder in ballet, pantomime, poppenspel en carnaval.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google