Verkocht - Collectie Gouldmaps - Drenthe; H. Hondius - Comitatus Drentiae (...) - 1639

  Verkocht - Collectie Gouldmaps - Drenthe; H. Hondius - Comitatus Drentiae (...) - 1639

  €400,00

  Productomschrijving

  De kaart is in 1634 gekarteerd door Cornelis Pijnacker, cartograaf, hoogleraar en diplomaat. Vanaf 1629 woonde Pijnacker in Drenthe. Gedurende zijn verblijf in Drenthe heeft hij de eerste nauwkeurige kaart van het gebied gemaakt.

  Afmeting prent: 38 x 49 cm. Afmeting papier: 47 x 56 cm.

  Verso: Franse tekst.

  Kopergravure uitgegeven door Henricus Hondius in de Mercator-Hondius atlas, Atlas Novus te Amsterdam.

  Van der Krogt 3850:1A1.

  Henricus Hondius (1597- 1651), zoon van Jodocus Hondius, is één van de belangrijkste Nederlandse cartografen. Hij was tevens een prominente uitgever te Amsterdam. Eerst in 'de Atlas' op de Dam, later in de Kalverstraat in 'In den Wackeren Hondt'. De naam Henricus verschijnt voor de eerste keer op het titelblad van de vijfde uitgave van de Mercator Hondius atlas uit 1623.  De atlassen waren een groot succes mede omdat de nieuwste ontdekkingen van Nederlandse, Spaanse en Engelse zeevaarders in de kaarten verwerkt werden. Ook was er veel aandacht voor het verfraaien van de kaarten door het gebruik van cartouches, medaillons met stadsgezichten of portretten en wapenschilden.

  * Gebruikte lijst met minieme gebruikskenmerken. De lijst is bij de prijs inbegrepen. Wij rekenen geen extra verzendkosten.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google