Collectie Gouldmaps - Holland; A. Ortelius - Hollandiae Antiquorum (..) - 1584

  Collectie Gouldmaps - Holland; A. Ortelius - Hollandiae Antiquorum (..) - 1584

  €1.275,00

  Productomschrijving

  Met een rolwerk titelcartouche, linksboven het wapen van Holland en het privilege. De kompasroos in de Zuyderzee heeft fraai gegraveerde windstreken. In de Oceani Germanici een passer met opgerolde schaalstok en wat schepen. Deze kaart is gebaseerd op de kaart van Holland van Van Deventer uit 1542. 

  Afmeting prent: 35,5 x 48,5 cm. Afmeting papier: 44,7 x 55,3 cm.

  Verso: Latijnse tekst.

  Kopergravure uitgegeven door Abraham Ortelius en gedrukt door Chrisoffel Plantijn in Theatrum Orbis Terrarum te Antwerpen.

  Bronnen: Van den Broecke 79.1 / Koeman III Ort 21 [19] / Blonk-Van der Wijst 11.1g

  Abraham Ortelius (1527-1598) was een Brabantse geograaf en uitgever uit Antwerpen. Ortelius is samen met Mercator de uitvinder van de wereldatlas. Zijn 'Theatrum Orbis Terrarum' uit 1570 bracht hem grote roem. De graveurs Joris Hoefnagel en Frans Hogenberg waren werkzaam voor hem. In 1573 werd hij benoemd tot geograaf van Philips II. Na Ortelius dood werden de koperplaten gekocht door Jean Baptiste Vrients en de firma Platijn-Moretus.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google