Versierde Kerstboom met Kerstman

  Versierde Kerstboom met Kerstman

  €34,50

  Productomschrijving

  Muziekdoos als een traditioneel versierde kerstboom. Zo zijn er gekleurde ballen, snoepgoed en cadeautjes. Ook de Kerstman staat bij de boom met naast hem een grote Teddybeer. Met een grote gouden ster fier in top draait de Kerstman met deze boom zijn rondjes.
  Na het opwinden van het mechanisme, met de grote ronde schijf aan de onderzijde, klinkt de melodie en draait de kerstboom rond.

  Kerstmelodie:'O Dennenboom' (O Tannenbaum, O Christmas Tree), is een wereldberoemd kerstlied. Waarschijnlijk voortgekomen uit een tekst van een zestiende-eeuws Silezisch volksliedje van de populaire componist Melchior Franck (1579–1639). De Duitser Joachim August Zarnack (1777–1827), naast predikant en weeshuis directeur ook verzamelaar van volksliedjes, schreef geïnspireerd door deze tekst in 1819 O Tannenbaum. Een tragisch liefdeslied, waarin de spar de betrouwbaarheid symboliseert tegenover de ontrouwe minnaar. Een kerstlied werd het pas toen Ernst Anschütz (1780–1861), leraar uit Leipzig, in 1824 de tekst herschreef. Hij behield het eerste vers van Zarnack en voegde er twee verzen aan toe, waarin de 'Dennenboom' als kerstboom bezongen werd. Kerstbomen waren intussen onderdeel van het kerstfeest geworden.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google