Waddenzee, IJsselmeer; P. Mortier - Carte des Entrees du Suyder Zee (..). - 1693

  Waddenzee, IJsselmeer; P. Mortier - Carte des Entrees du Suyder Zee (..). - 1693

  €1.250,00

  Productomschrijving

  Met koerslijnen (loxodroom), kompasrozen, peildiepten en zandbanken. Met een inzetkaart van de Zuiderzee van Urk tot aan Amsterdam.

  Afmeting prent: 61 x 87,5 cm. Afmeting papier: 64 x 92 cm.

  Verso: blank

  Kopergravure van Herman van Loon, uitgegeven door Pieter Mortier in 'Le Neptune François' te Amsterdam. 

  Le Neptune François wordt beschouwd als de fraaiste en meest hoogstaande zeeatlas die in de zeventiende eeuw in Amsterdam werd uitgegeven. Mortier wilde de concurrentie aangaan met de populaire 'Nieuwe groote lichtende zeefakkel' van Johannes van Keulen. Hij werkte met uitstekende en gewaardeerde vakmensen als Romeyn de Hooghe en Herman van Loon samen. De atlas is een zogenaamde 'contrefaçon', een identieke nadruk, waar hij enkele kaarten aan toevoegde. Het origineel is van Jean Colbert die met een groep wiskundigen en astronomen van de Académie Royale des Sciences een sublieme atlas van 29 bladen samenstelde. De uitgave werd verzorgd door de koninklijk geograaf Alexis-Hubert Jaillot te Parijs.

  Pieter Mortier had in 1690 het privilege verkregen om kaarten en atlassen van Franse uitgevers in Holland te verspreiden.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google