Carrousel Beieren, Oktoberfest

  Carrousel Beieren, Oktoberfest

  €42,50

  Productomschrijving

  Speeldoos als carrousel in Oktoberfest sfeer, het grootste bierfestival ter wereld bekend uit de Duitse deelstaat Beieren. Te zien zijn o.a. het wapen van Beieren en diverse bekende gebouwen uit de stad München. Daarnaast is de bovenzijde voorzien van een wit-blauw ruitenmotief wat terug te vinden is in de officiële vlag van Beieren (Rautenflagge). Het opvallendste bij dit model is dat er geen carrouselpaarden staan maar een traditionele houten Bierwagen voortgetrokken door trekpaarden. Deze wagens nemen op de eerste zondag deel aan een optocht namelijk het Oktoberfest, Klederdracht- en Schuttersoptocht (Trachten- und Schützenzug). Een zeven kilometer lange optocht compleet met muziek, paarden en historische koetsen die door het centrum van München trekken. Typisch voor de Oktoberfesten. Die overigens ook steeds populairder worden bij ons, vooral in Twente.
  Gemaakt van polyresin, het speelwerk (muziek) is van metaal. Deze speeldoos gebruikt geen vleugelmoer, maar kan eenvoudig worden opgewonden door de bovenzijde t.o.v. de voet een paar slagen met de klok mee rond te draaien. Na het opwinden van het mechanisme draait de carrousel rond en klinkt de toepasselijke melodie.

  Melodie: 'In München steht ein Hofbräuhaus', dit Hofbräuhaus-lied (Hofbräuhaus: de hoofdtempel van het typische bierdrinken aan lange tafels) werd in 1935 gecomponeerd door Wilhelm 'Wiga' Gabriel uit Berlijn. Het is wereldwijd één van de meest populaire, stemming verhogende nummers en het behoort tot het (basis)repertoire van elke blaaskapel. Het nummer staat symbool voor de ook hier steeds populairder wordende oktoberfeesten.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google