Collectie Gouldmaps - Noordzee; G. COLLINS - kaart van de Noordzee - 1750 ca.

  Collectie Gouldmaps - Noordzee; G. COLLINS - kaart van de Noordzee - 1750 ca.

  €975,00

  Productomschrijving

  Rechtsonder schaalstok. Daarboven een decoratief cartouche van zeewezens die een schelp vasthouden met de tekst: ‘To the Honourable Sr John Ashby. ADMIRAL of the BLEW This is most Humbly Dedicated and Presented by Cap. G. Collins’

  Afmeting prent: 44,5 x 56,5 cm.

  Verso: blank.

  Kopergravure uitgegeven door Freeman Collins in ‘Great Britain's Coasting Pilot…’ te Londen.

  De kaart is gemaakt door Captain Greenville Collins. Zijn atlas bevatte zeekaarten van alle kustgebieden rondom Engeland en Schotland, inclusief Wales een de belangrijkste baaien van Ierland. Greenville Collins was een prominent hydrograaf in the Royal Navy. In opdracht van Koning Karel II stelde hij als eerste Brit de eerste omvattende zeeatlas van de kusten van Brittannië samen. Zijn kaarten waren nauwkeuriger dan eerder verschenen zeekaarten van Nederlandse uitgevers. Ze werden door Engelse zeevaarders veel gebruikt in de 17e en 18e eeuw.

  Deze kaart wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google