Houten Kerstboom met hangertjes, 5 laags rood

  Houten Kerstboom met hangertjes, 5 laags rood

  €35,00

  Productomschrijving

  Muziekdoos in de vorm van een houten kerstboom uitgevoerd in rood met goud. De boom heeft 5 zijtakken en in totaal 24 verschillende hangertjes bestaande uit o.a. klokken, ballen, sneeuwpoppen en kerstmannetjes. Ondanks dat er rekening moet worden gehouden met grootte en beschikbare ruimte, kunnen de figuurtjes toch naar eigen inzicht in de boom gehangen worden. Bovenin de kerstboom pronkt een grote gele ster met rode strik.
  Na het opwinden van het mechanisme, met de grote ronde schijf aan de onderzijde, klinkt de melodie en draait de kerstboom rond. Met een uitschuifbare knop aan de zijkant van de voet is de werking van het mechanisme aan of uit te zetten.

  Kerstmelodie:'O Dennenboom' (O Tannenbaum, O Christmas Tree), is een wereldberoemd kerstlied. Waarschijnlijk voortgekomen uit een tekst van een zestiende-eeuws Silezisch volksliedje van de populaire componist Melchior Franck (1579–1639). De Duitser Joachim August Zarnack (1777–1827), naast predikant en weeshuis directeur ook verzamelaar van volksliedjes, schreef geïnspireerd door deze tekst in 1819 O Tannenbaum. Een tragisch liefdeslied, waarin de spar de betrouwbaarheid symboliseert tegenover de ontrouwe minnaar. Een kerstlied werd het pas toen Ernst Anschütz (1780–1861), leraar uit Leipzig, in 1824 de tekst herschreef. Hij behield het eerste vers van Zarnack en voegde er twee verzen aan toe, waarin de 'Dennenboom' als kerstboom bezongen werd. Kerstbomen waren intussen onderdeel van het kerstfeest geworden.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google