Muziekdoosje met melodie: Bruidsmars (Mendelssohn)

  Muziekdoosje met melodie: Bruidsmars (Mendelssohn)

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie: 'Bruidsmars'(Hochzeitsmarsch of Wedding March) in C majeur, is geschreven door de Duitse componist, dirigent en organist Felix Mendelssohn Bartoldy. Het is een van de bekendste stukken uit zijn suite met toneelmuziek (Op. 61) voor Shakespeares toneelstuk "A Midsummer Night's Dream". Wereldwijd is het een van de meest bekende bruiloftsmarsen, bijna altijd gespeeld op een kerk pijporgel. Reeds op zijn zeventiende componeerde Mendelssohn de ouverture voor "Een midzomernachtsdroom", de rest van de toneelmuziek voltooide hij in 1842.
  De mars werd pas populair voor bruiloften toen het klonk op het koninklijk huwelijk van Prinses Victoria met Prins Frederik Willem van Pruisen op 25 januari 1858. De bruid was de dochter van Koningin Victoria en Prins Albert van het Verenigd Koninkrijk. Zij was dol op de muziek van Mendelssohn. Hij speelde dan ook vaak voor haar tijdens zijn bezoeken aan Groot-Brittannië.

  Ook interessant voor u?
  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google