Muziekdoosje met melodie: Bruidsmars (Wagner), Daar komt de Bruid

  Muziekdoosje met melodie: Bruidsmars (Wagner), Daar komt de Bruid

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie: 'Bruidsmars' (Hochzeitsmarsch of Wedding March), muziekstuk uit de opera "Lohengrin" uit augustus 1850 van de Duitse componist Richard Wagner. Soms de 'Engagement (of Fiancés) March' genoemd omdat het in feite het "Engagement Choir" is van de opera Lohengrin, act III, scene 1. Dit muzikale thema werd later wereldwijd gebruikt als begeleidingsmuziek voor de bruid wanneer zij naar het altaar loopt. In het Nederlands vaak meegezongen met de tekst: 'Daar komt de Bruid'. De bruidsmarsen van zowel Wagner als Mendelssohn worden vaak gebruikt, maar ook vaak beide in dezelfde ceremonie. Het gebruik dat dan het meest logisch lijkt is om dat van Wagner te spelen bij binnenkomst en dat van Mendelssohn bij vertrek. De eerste is van een meer plechtig karakter, de tweede heeft een meer levendiger tempo.

  Ook interessant voor u?
  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google