Muziekdoosje met melodie: Nabucco, Slavenkoor (Verdi)

  Muziekdoosje met melodie: Nabucco, Slavenkoor (Verdi)

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie:'Slavenkoor' (Va, pensiero sull'ali dorate), is de titel van een koor uit het derde bedrijf van de opera "Nabucco" van Giuseppe Verdi uit 1842, waarvan het libretto werd geschreven door Temistocle Solera. Deze opera in vier bedrijven is gebaseerd op het toneelstuk Nabucodonosor van Auguste Anicet-Bourgeois en Francis Cornu. Het libretto is gebaseerd op de verhalen over Nebukadnezar II, koning van het Babylonische Rijk, die in de Hebreeuwse Bijbel voorkomen. Namelijk in Jeremia, Daniel en korte elementen uit Jesaja. Het Slavenkoor werd het lijflied van de Italiaanse eenwording en is het onofficiële volkslied van Italië.

  Ook interessant voor u?
  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google