Muziekdoosje rond met melodie: Alouette (Gentille Alouette)

  Muziekdoosje rond met melodie: Alouette (Gentille Alouette)

  €14,95

  Productomschrijving

  Klein rond muziekdoosje voorzien van opwindbaar muziekmechanisme. Gemaakt in Duitsland van helder transparant acrylaat en voorzien van een goudkleurige rand van kunststof. Ook het metalen speelwerk of muziekmechanisme is goudkleurig. Op de onderzijde is een bordeauxkleurige sticker aangebracht waarop de titel van de melodie staat aangegeven. Het doosje is in twee delen uit elkaar te halen zodat er eventueel een zelf gekozen afbeelding achter het venster geplaatst kan worden. Zo creëer je een persoonlijke, muzikale attentie voor je beste vriend of vriendin, of voor jezelf.

  Na het opwinden van het mechanisme met de vleugelmoer aan de onderzijde klinkt jouw favoriete melodie via het 18-tonige muziekmechanisme.

  Want iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten van zo'n melodie zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Melodie:'Alouette' (Gentille Alouette), is een populair Frans-Canadees kinderlied dat gaat over het plukken van de veren van een leeuwerik. Dit als vergelding voor het worden gewekt door zijn lied. Hoewel het in het Frans is, is het bekend in meerdere talen. Vergelijkbaar met 'Frère Jacques' (Vader Jacob). Het lied werd voor het eerst gepubliceerd in 1879 in "A Pocket Song Book for the Use of Students and Graduates" van de McGill Universiteit te Montreal. Veel Amerikaanse en andere geallieerde soldaten leerden het liedje terwijl ze in Frankrijk dienden tijdens de eerste Wereldoorlog en namen het mee naar huis, waar het werd doorgeven aan hun kinderen en kleinkinderen. De oorsprong van het lied is onbekend.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google