Muziekdoosje rond met melodie: Sur le Pont d'Avignon

  Muziekdoosje rond met melodie: Sur le Pont d'Avignon

  €14,95

  Productomschrijving

  Klein rond muziekdoosje voorzien van opwindbaar muziekmechanisme. Gemaakt in Duitsland van helder transparant acrylaat en voorzien van een goudkleurige rand van kunststof. Ook het metalen speelwerk of muziekmechanisme is goudkleurig. Op de onderzijde is een bordeauxkleurige sticker aangebracht waarop de titel van de melodie staat aangegeven. Het doosje is in twee delen uit elkaar te halen zodat er eventueel een zelf gekozen afbeelding achter het venster geplaatst kan worden. Zo creëer je een persoonlijke, muzikale attentie voor je beste vriend of vriendin, of voor jezelf.

  Na het opwinden van het mechanisme met de vleugelmoer aan de onderzijde klinkt jouw favoriete melodie via het 18-tonige muziekmechanisme.

  Want iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten van zo'n melodie zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Melodie: 'Sur le Pont d'Avignon', is een bekend Franstalig volkslied dat gaat over de brug over de rivier de Rhône bij de zuid-Franse stad Avignon. De brug heet officieel "Pont St. Bénézet" maar hij is beter bekend als de "Pont d'Avignon" waarop wordt gedanst, zoals in het lied te horen is. Maar eigenlijk vond de dans plaats onder en niet op de brug. Het oorspronkelijk lied gecomponeerd door Pierre Certon had dan ook als titel 'Sous le Pont d'Avignon'. Hij publiceerde het in de 16e eeuw. De huidige versie ontstond halverwege de 19e eeuw voor een opera van Adolphe Adam getiteld "Sur le Pont d'Avignon". Sindsdien heeft het lied dezelfde titel.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google