Sneeuwbol De Rode Draak rond het Kasteel

  Sneeuwbol De Rode Draak rond het Kasteel

  €49,00

  Productomschrijving

  Speeldoos met een kasteel en een slapende draak in een glazen waterbol, waarin het glitters sneeuwt als je er mee schudt. Te zien is een prachtig kasteel waar omheen een rode draak ligt te slapen. Een voorstelling die we kennen uit mythen en legenden. Van vlaggen (Wales), maar ook uit bekende verhalen en sprookjes. Je leest er over in verschillende (kinder)boeken, je ziet ze in illustraties en films. En er zijn zelfs Playmobil en Lego exemplaren! Sommige kinderen zijn er dol op, anderen zijn er misschien een beetje bang voor. Maar dat het traditionele beeld van een rode draak bij een kasteel tot de verbeelding spreekt is een feit. En vaak niet alleen bij kinderen... Want zo is "Red Dragon" Thomas Harris eerste boek over seriemoordenaar dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) en een prequel van "The Silence of the Lambs". Lecter wordt ook wel Red Dragon genoemd, maar of dat nog iets met deze sneeuwbol te maken heeft...
  Deze sneeuwbol is gedetailleerd en passend gekleurd uitgevoerd. De voet is rondom geïllustreerd met een afbeelding van een groot donker bos in de schemer, waarbij de contouren van bomen en delen van het kasteel nog zichtbaar zijn.
  Na het opwinden van het mechanisme, met de vleugelmoer aan de onderzijde, klinkt de melodie en draait de voorstelling in de glazen bol rond.

  Melodie'Glockenspiel', muzikaal thema uit het 1e bedrijf van de opera 'Die Zauberflöte'gecomponeerd door Wolfgang Amadeus Mozart. Dit thema wordt vaak gespeeld op een klokkenspel of xylofoon. Die Zauberflöte is een opera in twee bedrijven en behoort tot de bekendste en meest opgevoerde opera's uit Mozarts repertoire. De première vond plaats op 30 september 1791 in Wenen. Die Zauberflöte is één van de weinige populaire sprookjesopera's die de status van meesterwerk hebben behaald. Het werk wordt wel beschouwd als de eerste musical in de muziekgeschiedenis, onder andere vanwege de verschillende themalijnen en een grote mate van afwisseling van scenes en affecten.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google